fbpx
Menu

Prepare4Adventure! Met het volgen van deze training bereid je jezelf voor op de praktische zaken van het avontuurlijk reizen. Rijtraining, gezondheid, verhelpen van technische problemen en je route plannen. Bij Adventure Shield leer je het!

Drie dagen vol avontuur!

Je overnacht op camping Brammershoop. Een mooie test van je uitrusting.

De lessen worden gegeven bij en om Adventure Shield HQ waar alle faciliteiten zijn om een goede training te geven.

De training start op vrijdag om 13.00 uur en eindigt op zondag rond 17.00 uur.

Inhoud van het weekend:

Workshop navigatiemogelijkheden: mobiel, GPS, kaart en kompas

Na een basis uitleg is er tijd om met je eigen apparaat te oefenen of juist andere opties te proberen. Ook wordt er aandacht besteed aan het lezen van het terrein en de invloed daarvan op je routekeuze.

 

Workshop band wisselen en/of plakken

Er staan genoeg filmpjes online, maar het is van belang dat je jouw eigen motor leert kennen voordat je op reis gaat. Ook krijg je dan een goed beeld van het benodigde gereedschap. Het plakken en het afnemen van een band oefen je met wielen van ons.

Workshop motoronderhoud ‘on the road’

Het spannen van een ketting, wisselen van een lamp of zekering, controleren van een bougie of verbogen onderdelen recht buigen. Dit zijn voorbeelden van onderhoud die je onderweg kunt tegenkomen. Het juiste gereedschap is dan gewenst. Maar wat past bij jouw motor en waar op de motor vind je de verschillende onderdelen? Door nu te oefenen sta je onderweg niet meer voor verassingen. Wij leveren gereedschap, demo- en oefenmateriaal voor de training.

Workshop bagagesystemen

Koffers of tassen? Beide systemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke je ook kiest, een juiste bevestiging op de motor draagt enorm bij aan de bestuurbaarheid van en controle over je motor. Tijdens de training ontdek je de verschillen. Ook wordt aandacht besteedt aan het aanpassen van je vering aan het gewicht van jou en je bagage.

Motor rijvaardigheidstraining met tips en tricks voor lastige passages

In deze training leer je omgaan met situaties waar je de grens van je rij-kunsten bereikt. Een ondergrond die het uiterste van je vraagt, een weg die veranderd in een onbegaanbaar pad, omgevallen bomen die de weg versperren, doorwadingen en meer. Tijdens het rijden van een route worden verschillende oplossing geoefend om met dit soort situaties om te gaan. Leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Er wordt rekening gehouden met jouw rijniveau, zodat de training veilig en gecontroleerd verloopt.

EHBO-training voor motorreizigers

Deze training is een mix van standaard EHBO, EHBO voor motorrijders en handige tips en trucs voor onderweg. Praktisch, eenvoudig en overal toepasbaar. Vermoeidheid, onderkoeling, oververhitting, uitdroging zijn allemaal veel voorkomende zaken waar een motorrijder mee te maken kan krijgen. Je leert signalen van je eigen lichaam herkennen, zodat je tijdig actie kunt ondernemen. Ook leer je wat je kunt doen om iemand te helpen na een ongeval. Speciale aandacht is er voor het wel of niet afzetten van de helm.

Deze training kost €485,-. De prijs is inclusief campingovernachting en lunch op zaterdag.

Volgende data

485
inclusief camping overnachtingen en lunch op zaterdag.
Boek deze training
 • 2 Overnachtingen op de camping, 1x lunch en koffie/thee inbegrepen.
 • Dé training voor aankomende reizigers.
 • Unieke ervaring.
 • Voordeliger dan losse trainingen.
 • Kleine groepen.
Stel uw vraag

De training wordt gegeven vanuit Adventure Shield HQ te Eeserveen. Een locatie die avontuur ademt en waar alle faciliteiten aanwezig voor de perfecte training.

 

Adventure Shield HQ
Kanaalstraat 3
7858 TE  Eeserveen

Dé avontuurlijke motortrainer van het noorden!

Altijd een training op jouw niveau!

Dag trainingen, weekendtrainingen of trainingen op maat; alles is mogelijk!

 • Boek deze training

  Boek deze training

 • Stel je vraag

  Stel je vraag

  • *is verplicht

Liever een training op maat?

Ontdek de mogelijkheden