fbpx
Menu

Prepare4Adventure! Met het volgen van deze training bereidt je jezelf voor op praktische zaken van het avontuurlijk reizen. rij-training, gezondheid, verhelpen van technische problemen en je route plannen. Bij Adventure Shield leer je het!

De training duurt twee dagen. We zijn te gast bij Hotel Het Witte Veen die ons volledig verzorgt. Ontbijt, lunch en diner is bij de cursusprijs inbegrepen en de motor kan gratis overdekt gestald worden. ’s Avonds kan er ontspannen worden bij de open haard in het café.

Inhoud van het weekend:

Workshop navigatiemogelijkheden: mobiel, GPS, kaart en kompas

Na een basis uitleg is er tijd om met je eigen apparaat te oefenen of juist andere opties te proberen. Ook wordt er aandacht besteed aan het lezen van het terrein en de invloed daarvan op je routekeuze.

 

Workshop band wisselen en/of plakken

Er staan genoeg filmpjes online, maar het is van belang dat je jouw eigen motor leert kennen voordat je op reis gaat. Ook krijg je dan een goed beeld van het benodigde gereedschap. Het plakken en het afnemen van een band oefen je met wielen van ons.

Workshop motoronderhoud ‘on the road’

Het spannen van een ketting, wisselen van een lamp of zekering, controleren van een bougie of verbogen onderdelen recht buigen. Dit zijn voorbeelden van onderhoud die je onderweg kunt tegenkomen. Het juiste gereedschap is dan gewenst. Maar wat past bij jouw motor en waar op de motor vind je de verschillende onderdelen? Door nu te oefenen sta je onderweg niet meer voor verassingen. Wij leveren gereedschap, demo- en oefenmateriaal voor de training.

Workshop bagagesystemen.

Koffers of tassen? Beide systemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke je ook kiest, een juiste bevestiging op de motor draagt enorm bij aan de bestuurbaarheid van en controle over je motor. Tijdens de training ontdek je de verschillen. Ook wordt aandacht besteedt aan het aanpassen van je vering aan het gewicht van jou en je bagage.

Motor rijvaardigheidstraining met tips en tricks voor lastige passages

In deze training leer je omgaan met situaties waar je de grens van je rij-kunsten bereikt. Een ondergrond die het uiterste van je vraagt, een weg die veranderd in een onbegaanbaar pad, omgevallen bomen die de weg versperren, doorwadingen en meer. Tijdens het rijden van een route worden verschillende oplossing geoefend om met dit soort situaties om te gaan. Leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Er wordt rekening gehouden met jouw rijniveau, zodat de training veilig en gecontroleerd verloopt.

EHBO-training voor motorreizigers

Deze training is een mix van standaard EHBO, EHBO voor motorrijders en handige tips en trucs voor onderweg. Praktisch, eenvoudig en overal toepasbaar. Vermoeidheid, onderkoeling, oververhitting, uitdroging zijn allemaal veel voorkomende zaken waar een motorrijder mee te maken kan krijgen. Je leert signalen van je eigen lichaam herkennen, zodat je tijdig actie kunt ondernemen. Ook leer je wat je kunt doen om iemand te helpen na een ongeval. Speciale aandacht is er voor het wel of niet afzetten van de helm.

Deze training kost €485,-. De prijs is inclusief de hotelovernachtingen en maaltijden.

Volgende data

  485
  inclusief hotel overnachtingen
  Boek deze training
  • 2 Overnachtingen, 2x ontbijt, 1x lunch en 2x diner bij de prijs inbegrepen
  • Dé training voor aankomende reizigers
  • Unieke ervaring
  • Voordelig geprijsd
  • kleine groepen
  • Het boeken van een 1 persoonskamer kan met een toeslag van €30,-
  Stel uw vraag

  De training wordt gegeven vanuit Hotel Het Witte Veen, nabij het dorpje Witteveen. Motoren worden gratis overdekt gestald. Door de gemoedelijke sfeer en de vrije ligging de perfecte uitvalsbasis voor motortrainingen!

  Dé avontuurlijke motortrainer van het noorden!

  Altijd een training op jouw niveau!

  Dag trainingen, weekendtrainingen of trainingen op maat; alles is mogelijk!

  • Boek deze training

   Boek deze training

  • Stel je vraag

   Stel je vraag

   • *is verplicht

  Liever een training op maat?

  Ontdek de mogelijkheden